Penne alla gorgonzola
Trošku vydatnější, ale jistě stojí za to. Pravá gorgonzola nemá s nivou nic společného, pozor na to!
- 4 porce
- obtížnost malá
- 20' příprava
- 400 g Penne Rigate
- 250 ml smetany
- 150 g gorgonzoly
- 2 stroužky česneku
- hrst vlašských ořechů
- olivový olej
- plocholistá petržel
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji si zpěníme na plátky nasekaný česnek, přidáme smetanu a gorgonzolu pokrájenou na menší kousky. Necháme provářet, dokud nám nevznikne hladká omáčka krémové konzistence. Přidáme vlašské ořechy a dochutíme solí a pepřem. Do hotové omáčky vmícháme penne a prohřejeme. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.