CousCous s tomatovou salsou a tuňákem
Tahle kombinace s tuňákem potěší každý mlsný jazyk!
- 4 porce
- obtížnost střední
- 60' příprava
- 250 g kuskusu
- 600 g tuňáka
- 1 červená cibule
- 1 limetka
- 2 lžíce nasekané bazalky
- 2 lžíce nasekané listové petržele
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce piniových oříšků
- 6 rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Rajčata zbavíme středů se semínky, červenou cibuli oloupeme, chilli papričku rozpůlíme a očistíme od semínek, taktéž červenou papriku. Vše nakrájíme na kostičky a smícháme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku, koriandr, petržel, oříšky, špetku soli a pepř, šťávu z limetky a olivový olej. Rajčatovou salsu zlehka promícháme s kuskusem. Steaky z tuňáka opečeme na pánvi s trochou oleje, z každé strany asi minutu. Takto bude upečený tzv. RARE. Pokud tento způsob úpravy nemáte rádi, samozřejmě tuňáka necháte opékat o něco déle.