CousCous tabbouleh
Čím víc petržele do tohoto původem arabského jídla dáte, tím bude lepší.
- 4 porce
- obtížnost střední
- 45' příprava
- 250 g kuskusu
- 300 g jarní cibulky
- 200 g červené cibule
- 100 ml citronové šťávy
- 4 hrsti nasekané hladkolisté petržele
- 4 větší rajčata
- 1 hrst nasekané máty
- 7 lžic olivového oleje
- sůl
- bílý pepř
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Rajčata nakrájíme na malé kostičky, stejně jako mátu, petržel, červenou cibuli a jarní cibulku. K zelenině přidáme vychladlý kuskus, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a olejem. Vše dobře promícháme. Tekutinu necháme do kuskusu dobře vsáknout a podáváme vychlazené na listech salátu.