Spaghetti se cherry rajčaty a grilovaným lilkem
Skvělá a lehká večeře.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 35' příprava
- 1 balení špaget
- 500g cherry rajčátek
- 100g sýra pecorino
- 50g másla
- 1 menší lilek
- 1/2 cibule nakrájené najemno
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 100ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- hrst nasekané čerstvé bazalky
Spaghetti uvaříme dle návodu na obalu. Při cezení si necháme trochu vody z těstovin na straně. Lilek nakrájíme na půlkolečka, posolíme a necháme zhruba 15 minut stát, abychom ho zbavili šťávy, která vystoupí na povrch. Tu setřeme kuchyňskou utěrkou. Lilek opečeme na grilovací pánvi dozlatova. V druhé pánvi na oleji orestujeme cibuli s česnekem dozlatova, přidáme přepůlená cherry rajčata, zhruba 1 dcl vody z těstovin a necháme zredukovat asi na polovinu. Do takto připraveného základu vložíme horké špagety, sýr a studené máslo, které nám omáčku pěkně zahustí. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalku. Jednotlivé porce poklademe grilovaným lilkem a zakápneme olivovým olejem.