Penne Rigate s omáčkou z čerstvých rajčat
Ta pravá Itálie na talíři.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 30' příprava
- 400 g Penne Rigate
- 1kg zralých rajčat nakrájených na kostičky
- 2 červené cibule nakrájené na proužky
- 60g olivového oleje
- 1 svazek čerstvé bazalky
- 100g cherry rajčat
- sůl
- pepř
- strouhaný parmazán podle chuti
Penne uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zvolna je rozváříme tak, abychom odpařili téměř veškerou vodu. To bude trvat zhruba 15 minut. Do takto připravené omáčky přidáme půlky cherry rajčátek, těstoviny a nahrubo nasekanou čerstvou bazalku. Krátce provaříme a již jednotlivé porce sypeme strouhaným parmazánem.