Špagety s omáčkou Panzani Napoletana, pečenou dýní a slaninou – recept podle Jiřího Bolka
Delikátní spojení dýně s omáčkou Napoletana, pozvedne každý nedělní oběd.
- 4 porce
- obtížnost malá
- 35' příprava
- 400g špaget
- 1ks omáčka Panzani Napoletana
- 300g máslové dýně (již očistěné)
- 1 lžíce olivového oleje
- 150g slaniny
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- sůl
- pepř
- hrst nasekané jarní cibulky
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Dýni a slaninu nakrájíme na kostičky 1cm krát 1cm, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, olej a vše dobře promícháme. Tuto směs přendáme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů celsia cca na 10 minut. Omáčku Napoletana ohřejeme v pánvi, přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Jednotlivé porce zdobíme na talíři pečenou dýní se slaninou a jarní cibulkou.