Spaghetti aglio olio peperoncino
Tohle zvládne skutečně každý, chilli papřičkami nešetřete, a hlavně nepodlévejte vodou!
- 4 porce
- obtížnost malá
- 15' příprava
- 400 g špaget
- 2 chilli papričky
- 8 stroužků česneku
- olivový olej
- čerstvá listová petržel
- parmazán
- sůl
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na nudličky. V pánvi s olivovým olejem orestujeme na plátky nasekaný česnek dozlatova, přidáme chilli papričku a 5 lžic vody, ve které se vařily těstoviny. Do takto připraveného základu vložíme těstoviny, dochutíme solí a promícháme. Nakonec prohodíme s nasekanou listovou petrželkou. Podáváme s nastrouhaným parmazánem.