Základní řada semolinových těstovin Panzani pro všechny milovníky dobrého jídla, ve svém charakteristickém bílém obalu, se již mnoho let těší všeobecné oblibě.
Panzani je symbol spojení skvělé chuti a vynikající kvality těstovin, které nikdy nelepí.
Ale jste si opravdu jistí, že je připravujete jako praví Italové?
O pojmu „al dente“ jste jistě slyšeli, znamená to „na skus. Bohužel řada lidí při vaření těstovin dělá velmi zásadní chybu a těstoviny vaří déle, než je doporučený čas pro "al dente". Tím se připravíte nejen o onen „al dente“ efekt, ale do jisté míry i o benefity semolinové mouky.
Čím déle těstoviny vaříte, tím více je zároveň bohužel znehodnocujete, těstoviny se tak stanou pouhou „výplní“ celého pokrmu. Vařit těstoviny "al dente" znamená, že si i všechny ostatní suroviny, které k těstovinám přidáte, uchovají svou charakteristickou chuť a strukturu a těstoviny nebudou jen pouhou přílohou.
Tedy všem vřele doporučujeme připravovat těstoviny Panzani "al dente", jelikož jenom tak si zachovají vyšší nutriční hodnotu, nižší glykemický index, tělo je tráví pomaleji a tím pádem také v těle výrazně nekolísá hladina cukru. Takže i relativně malá porce stačí pro dlouhodobější pocit sytosti. Navíc díky vyššímu obsahu minerálních látek a vlákniny tělo skutečně zasytí.
Více informací